Blog
- Geej se lèllike voel hod!
- If you develop an ear for sounds that are musical it is like developing an ego. You begin to refuse sounds that are not musical and that way cut yourself off from a good deal of experience. ~ John Cage
- Hoe werkt da juist moet je dan een foto of je hond mee brengen of hoe werk da
- “Ik moet al lachen om wat hij aan had”, aldus de man in het Superman shirt.
- wat een boer niet kent weet hij niet
- One of these ideas is the fake scrotum, developed in the late 1960s, with a hidden radio inside.
- The lesbians next door asked me what I would like for my birthday and I was quite surprised when they gave me a Rolex !! It was very nice of them, but I think they misunderstood me when I said "I wanna watch"
- Wat 'n lelijke smoel heeft die kerel toch. Zou nog iets zijn om bij standard te gaan voetballen
- Alle venters hadden eigen cavias...
- Wat eet een vegetarische kannibaal? Groenteboeren.
- de site voor zwamkutten en mestmuilen
- 18-jarige bestuurder uit Knierooi mag met voorlopig rijbewijs positief op drugs testen
- loopt uw neus en rieken je voeten ben je verkeerd gebouwd
- Maak een zin met het woordje... Canadees: "Ik canadees pint niet meer autorijden.
- Tanja isser get vuurzichtig met gewoere. Ich heb er nog gein gezeen
- Verknoei je tijd op een nuttige manier!
Bammeke pindakaas
Gazondabber, 2004-03-27
Benodigdheden:
- 1 snee brood,
- 1 pot pindakaas,
- 1 mes,
- 1 bord.
Hoe gaan we te werk ?
Leg de snee brood op het bord. Draai de pot pindakaas open. Dit doe je, door de pot met 1 hand vast te houden en het deksel
met de andere hand.
Draai nu het deksel tegen de wijzers van de klok in. Heb je thuis geen klok met wijzers, laat dan een volle wasbak leeglopen
en kijk in welke richting het water wegloopt. Dat is dus 'met de wijzers van de klok mee...' (Tenzij je op het Zuidelijk
halfrond woont, maar dan vragen wij ons af wat je op een Nederlandstalige website komt zoeken)
Heb je de pot opengekregen, steek dan het mes in de massa, en dit zo'n 2 cm. diep. Door je mes ietwat te draaien en er een
hefboom-beweging mee te maken, 'schep' je als het ware een hoeveelheid pindakaas uit de pot.
Zet de pot terug neer en smeer de pindakaas uit over de linker- of rechterhelft van de snee brood. je mag zelf kiezen welke helft.
Heb je alle pindakaas van je mes afgeveegd aan de snee brood, kijk dan of er nog open ruimtes zijn op de besmeerde helft van de snee.
Is dit het geval, herhaal dan de stap met de hefboom-beweging-in-de-pot.
Is dit niet het geval, kan je 2 dingen doen:
1) Ofwel vouw je de snee dubbel met een verticale, zich in het midden bevindende plooi,
2) Ofwel snij je de snee brood in twee gelijke delen, over een verticale, zich in het midden bevindende snijlijn en leg je de twee stukken broodsnee op elkaar, zodat de korstjes ongeveer gelijk liggen. En voilà ! De boterham is klaar !
Zó gemakkelijk is het !
Smakelijk !!
* Er is ook een lekkere variant op dit recept, namelijk 'Boterham met confituur', het basisprincipe is identiek, alleen moet je het ingrediënt pindakaas vervangen door confituur.
...
Benodigdheden:
- 1 snee brood,
- 1 pot pindakaas,
- 1 mes,
- 1 bord.
Hoe gaan we te werk ?
Leg de snee brood op het bord. Draai de pot pindakaas open. Dit doe je, door de pot met 1 hand vast te houden en het deksel
met de andere hand.
Draai nu het deksel tegen de wijzers van de klok in. Heb je thuis geen klok met wijzers, laat dan een volle wasbak leeglopen
en kijk in welke richting het water wegloopt. Dat is dus 'met de wijzers van de klok mee...' (Tenzij je op het Zuidelijk
halfrond woont, maar dan vragen wij ons af wat je op een Nederlandstalige website komt zoeken)
Heb je de pot opengekregen, steek dan het mes in de massa, en dit zo'n 2 cm. diep. Door je mes ietwat te draaien en er een
hefboom-beweging mee te maken, 'schep' je als het ware een hoeveelheid pindakaas uit de pot.
Zet de pot terug neer en smeer de pindakaas uit over de linker- of rechterhelft van de snee brood. je mag zelf kiezen welke helft.
Heb je alle pindakaas van je mes afgeveegd aan de snee brood, kijk dan of er nog open ruimtes zijn op de besmeerde helft van de snee.
Is dit het geval, herhaal dan de stap met de hefboom-beweging-in-de-pot.
Is dit niet het geval, kan je 2 dingen doen:
1) Ofwel vouw je de snee dubbel met een verticale, zich in het midden bevindende plooi,
2) Ofwel snij je de snee brood in twee gelijke delen, over een verticale, zich in het midden bevindende snijlijn en leg je de twee stukken broodsnee op elkaar, zodat de korstjes ongeveer gelijk liggen. En voilà ! De boterham is klaar !
Zó gemakkelijk is het !
Smakelijk !!
* Er is ook een lekkere variant op dit recept, namelijk 'Boterham met confituur', het basisprincipe is identiek, alleen moet je het ingrediënt pindakaas vervangen door confituur.
...
~ Bekeken: 179 × | TOP | THUIS | TERUG
Doe mee!

Eluterius groeit door inbreng van gebruikers. Wil jij ook weetjes delen en dingen toe kunnen voegen? Word lid!
Weekpoll
En ook...

Top-30
De tussenstand in onze Eigenzinnige 30 van
week 51/2025. Muziek van 1950 tot nu!1
4
7
8
9
11
SILVERTEAR - So Deep 21
13
STRUGGLER - Night Fever 27
14
15
17
KRIS DE BRUYNE - Amsterdam 26
19
BOTS - De Lange Weg 16
21
22
BON IVER - Second Nature 11
23
25
26
BIG AUDIO DYNAMITE - E=mc² 20
27
SCHMUTZ - Love Games 18
28
DESIRELESS - Voyage Voyage 25
29
MICHAEL PENN - No Myth 22


Rechts

