Dwarsbalk
  Verknoei je tijd op een nuttige manier!
LOG IN | INFO - VEEL GESTELDE VRAGEN | CONTACT    
Zoek in deze afdelingen:
Blog     Dagelijkse Zeep     WereldWoordenWeb
Brieven Aan Brigitte     De Verboden Lijst     Kwootjes     Muziekweetjes     Retro

Zoekopties
Blog (Est. 2004)  |  Dagelijkse Zeep  |  WereldWoordenWeb  |  Brieven aan Brigitte  |  De Verboden Lijst  |  Spelletjes  |  Rechts
Brieven aan Brigitte
Wa is dees? *
Zit je met een huishoudelijk, lichamelijk, persoonlijk, technisch, maatschappelijk of relationeel probleem? Behoefte om je mening te geven? Of nog iets anders? Heb je spontaan jeuk, uitslag of rare vlekken op je lichaam? Maakt je wasmachine een vreemd geluid? Voel je aparte sensaties als je je baas ziet? Beleef je vreemde dingen? Zit je met een prangende vraag?
Mail Brigitte! Zodra we een passend antwoord vinden, wordt je vraag gepubliceerd. Met het antwoord, uiteraard.


Of beantwoord zelf een brief


* "dees" is een superbelachelijk woord.

Verknoei tijd met een stom spel
Dots!
Speel land veroveren tegen Brigitte!Probleem: Ik moet van mijn vriend stoppen met drugs

Hoi Brizitte

Mijn vriend heeft al al een paar keren gezegdd dat ik moe stoppen met lsd te gebuigen maar ik denk dat hij er zelf beter eens mee stop want hij struikel steeds over onse konijn en dan zeg hij dat er geen konij is maar ge ziet dat toch of nie zeg ik dan

Groeten,
Sjanesse


Hoi Sjanesse

Natuurlijk. Als hij dat konijn niet ziet dan is er duidelijk iets mis met hem. Hij struikelt bovendien over "iets wat er niet is" en dat is zorgwekkend!

Hoopvolle groetjes,
Brigitte.


  | 253× gelezen

Vraag: Wat gebeurt er met mij?

Hallo Ingrid

Ik beleef rare dingen! Vorige week heb ik me gek gezocht naar een t-shirt en ik kon het niet vinden! Ik kwam er dan achter dat ik het aanhad!
Ik heb in het weekend iets besteld bij zo'n bestelsite (waarvan ik de naam nu trouwens ook weer vergeet) en ik heb dat blijkbaar twee keer besteld!

Ik ben 's avonds friet gaan halen en had er niet aan gedacht dat ik net daarvoor al een goeie portie spaghetti op had!

Soms wil ik mijn bril, die dan bovenop mijn hoofd staat, naar beneden trekken om iets te lezen en dan blijkt dat die daar al staat!

Zo gaat dat de hele tijd! Wat is er mis met mij?

Ongerust,
Karel K.


Karel,

je hebt ons deze brief al twee keer gestuurd!

Spijtige groet,
Brigitte.
PS: je hebt ons deze brief al twee keer gestuurd!


  | 194× gelezen

Probleem: Ben ik nu zijn vrouw of zijn moeder!?

Hallo Brigitte


Ik ben een vrouw van 54. Ik woon samen met een man.

We hebben altijd een behoorlijk solide relatie gehad met goede communicatie, we zijn allebei erg open en eerlijk en we werken als een paar samen om eventuele problemen op te lossen. Hij werkt fulltime en doet het geweldig op het werk, ik werk vanuit huis en run mijn eigen bedrijf en ben een thuiswerkende moeder.

Ons huis is, simpel gezegd, walgelijk geworden. Overal ligt vuile was, er wordt nooit iets opgeborgen, glazen en borden stapelen zich op en de vloer is smerig. Kattenpoep op de vloer, plakkerige drankvlekken, dat soort dingen. Ik doe mijn uiterste best om overdag zoveel mogelijk schoon te maken, terwijl ik ook werk en voor onze dochter zorg. Maar het lijkt erop dat hij het concept van dingen wegzetten of schoonmaken terwijl hij bezig is gewoon niet kan bevatten.
Ik heb hem al "tig" keren uitgelegd in welke mand de zakdoeken en handdoeken thuishoren, in welke mand de onderbroeken (die trouwens telkens ranzig zijn) en in welke mand de sokken en de andere kleren, maar hij "doet maar wat".

Voorbeeld van rommel: onze stofzuiger is vorige week omgestoten. Het mondstuk viel eraf in de keuken. Hij stapt er elke dag overheen om de katten te voeren en heeft niet één keer het initiatief gehad om het gewoon weer op te rapen. Ik heb het opzettelijk zo gelaten om te zien hoe lang dit zou duren, en uiteindelijk gaf ik het op en deed het zelf. Dit komt vaak voor, de vloer ligt bezaaid met speelgoed en dingen.

Ik beheer alle financiën, huur, rekeningen, contracten, artsen - alles. Ik heb geprobeerd uit te leggen dat het erg overweldigend is om mentaal de leiding te hebben over zoveel dingen, maar hij wil geen verantwoordelijkheid nemen. Als zijn medicatie bijvoorbeeld opraakt, zal hij me vragen contact op te nemen met de artsen om hem meer te bestellen. Ik heb hem laten zien hoe hij dit zelf moet doen, maar hij doet het nog steeds niet. Hij is sinds zijn tienerjaren niet meer naar de tandarts of opticien geweest, omdat niemand het voor hem heeft geregeld. Ik ben van mening dat hij een volwassene is en dat hij niemand nodig heeft die zijn leven beheerst.

Ik word stilaan zot hier! Ik kan toch niet bij àlles zijn handje vasthouden!? Hij is een volwassen man! Ben ik nu zijn vrouw of zijn moeder!? Jeezes!

Gefrustreerde groetjes,
Jeanne M.


Hallo Jeanne

Hoe moeten wij nu weten of die man je zoon of je echtgenoot is!? Sommige mensen zijn in staat om te kunnen interpoleren uit onvolledige informatie, maar wij hebben echt iets meer informatie nodig om te weten wat jouw band met die man is!
Is dit een wedstrijdvraag of zo?
En heet hij Jeezes?

Je verwacht blijkbaar van een volwassen man, die voltijds werkt, om thuis ook nog het huishouden voor zijn rekening te nemen, terwijl je aangeeft dat je zelf de hele dag thuis bent.

KAN NIET!!!

Zoals we kunnen lezen voert hij de katten, dus zomaar eventjes stellen dat hij helemaal niks doet in het huishouden, dat vinden wij totaal respectloos. Misschien dat hij verandert als je die kleine dingen eens zou zien en vooral, waarderen!

Je bent met twee en je moet er met z'n tweeën energie in steken!

Werk eraan, Jeanne!


Voldane groetjes,
Brigitte.


  | 223× gelezen

Probleem: Mijn man wil weg maar wil niet vertrekken

Mijn man (20 jaar huwelijk) maakt zich nu al meer dan een jaar langzaam los van onze relatie. Hij wil niets meer met mij doen en heeft zich ook teruggetrokken van veel van zijn beste vrienden. Hij zegt dat hij al lang niet gelukkig is. Dat hij moet scheiden, zodat hij geluk kan vinden. Op een gegeven moment zei hij dat hij naar onze boot ging verhuizen en ik stemde ermee in hem de ruimte te geven. maar dat duurde maar één nacht en hij was terug. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik na 20 jaar gelukkig huwelijk bereid ben heel hard mijn best te doen om de relatie te verbeteren. Ik wil dat hij gelukkig is. Hij zegt dat hij het niet in zich heeft om het te proberen. Dat hij het al jaren probeert (ik heb niet gemerkt dat hij het probeerde.) Hij wil zelfs geen koffie met me drinken.

Hier is het probleem: hij woont hier nog steeds. Hij komt het huis binnen wanneer hij besluit thuis te zijn (maar laat me nooit weten wanneer hij thuis zal zijn. Het is meestal ver na het avondeten) en hij is best opgewekt. Vraagt ​​hoe mijn dag was, kletst met de kinderen, en het voelt allemaal heel normaal. Maar hij slaapt in een aparte kamer en wil geen tijd alleen met mij doorbrengen. Ik heb hem gevraagd wat zijn plan is, en hij zegt dat hij er geen heeft. Ik heb gevraagd of hij nog steeds van plan is te vertrekken, en hij weet het niet. Dit is al 6 maanden aan de gang. Ik ben er vrij zeker van dat hij een emotionele affaire heeft.

Moet ik hem er dan gewoon uitgooien? Ik zou het huwelijk willen herstellen, maar het is niet mogelijk tenzij hij het ook wil. Is het mogelijk om in aparte kamers te blijven slapen en gewoon goed samen te slapen? Ik zou graag een nieuw iemand ontmoeten, als hij dit gedrag voortzet. Hoe kan ik dat doen als hij nog steeds bij mij woont?!

Hij wil niet werken aan ons lijdende, verwaarloosde huwelijk en is ook niet van plan om te vertrekken. Ik wil de relatie herstellen, of verder gaan. Wat moet ik doen met deze hekzitter?!!

help mij,
Kuppie Tee


Jullie hebben een boot? Wow!

Enthousiaste groeten,
Brigitte.


  | 341× gelezen

Probleem: Roel verziekt webfeud

Goedendag, U kent mij niet en dat blijft ook zo, om meer dan één reden moet ik dit anoniem doen en dat is een stukje bescherming van mij en voor mij, en vice versa naar u toe.

Ik vraag uw aandacht omdat ik me zorgen maak om Roel, Roel Kijstens om precies te zijn. Volgens mij een bekende van u Meneer is kennelijk in staat om niet veel op een dag te doen, behalve op de site van Webfeud spelletje s te spelen...nou ja spelen kunnen we het niet noemen, meer te verzieken.

Dagelijks nieuwe accounts aanmaken in de hoop dat mensen hem niet herkennen, het tegendeel is echter waar, hij word aan zijn speelwijze en namen waar onder andere een getal achter staat herkent, wordt er ook meteen tussenuit gevist als er nieuwe voorbij komt, steelt plaatjes van mensen via google of wat dan ( Identiteitsfraude), verkloot spelletjes, speelt geen enkel spel eerlijk en kaffert mensen uit dat ze van hem maar corona mogen krijgen als hij niet kan winnen en geloof me, zo goed is hij in dit spel niet.

Er betstaat een site om je letters in te voeren en er komt een woord uit wat je kan gebruiken met die letters, maakt daar veelvuldig gebruik van. Loopt steen en been te klagen met diverse namen over andere bij de beheerders van de site. Alles is volgens hem verzonnen door andere, hij heeft nergens schuld aan.

Er zijn geen normale spelers meer over aangezien die allemaal zijn weggetreiterd door deze dorps idioot, niemand wil meer spelen uit angst hem weer tegen te komen, de kans dat je henm tegen komt is groot aangezien meneer de hele dagen met diversen namen actief is en kennelijk niets anders te doen heeft.
Als pipo er even niet is het erg rustig……zo rustig dat het opvalt als hij er niet is. We zijn het echter zat en hopen dat er iemand uit zijn omgeving is die even tegen hem “Misschien moet je hier maar eens mee stoppen” , of zijn internet even uitzetten in de avond, dat maakt het voor derden weer leuk om een spelletje te doen.

Beheerders zijn helaas erg slecht te bereiken, als ze al te bereiken zijn en een 0 reactie. Ik/wij hopen op medewerking van uw kant.

Ik zag eerder een linkje naar zijn vrouw Brenda maar die heeft hij gedelete, jammer anders ik haar dit bericht ook gestuurd, wellicht kunt u het doorsturen. Wij zijn hem als normale spelers meer dan zat

Groet,
Bast Vayne


Hallo Bast

Het lijkt ons in de eerste plaats bijzonder moeilijk voor jou, met zulke gebrekkige kennis van het Nederlands, woordspelletjes te willen spelen. Jouw zinsbouw, spelling, interpunctie en woordkeuze zijn tenenkrullend slecht! Jij zal wel dikwijls verliezen!

De naam die je vernoemt zegt ons he-le-maal niks.
Wij spelen zelf af en toe op webfeud en we hebben ondervonden dat er een speler is die zich "opzoekkut" of "Roodkapje's" noemt (ja, mét domme apostrof) en letterlijk bij elk spel na één woord de chat opent en er dingen als "kanker gezwel" in zet. Inderdaad, mét een geweldig domme, onnodige spatie want je schrijft dat uiteraard in één woord.
Hij heeft onlangs nog een foto van één van onze medewerkers van facebook gejat om ze zelf als profielfoto te gebruiken. Zijn echte naam is toevallig óók Bast!

We begrijpen dus hoe vervelend het is als een stomme kleuter op webfeud meespeelt.

Dan willen we nog even melden dat het op webfeud op geen enkele manier mogelijk is om te weten welke andere websites je tegenspeler heeft geopend.
Dat je meldt dat je tegenspeler woorden opzoekt lijkt ons dat je wel erg geobsedeerd bent en zéér ver doordramt in je eigen leugens.

Weet je trouwens wat "projectie" is? Dit is onder andere een term uit de psychologie. Van projectie kan sprake zijn wanneer men eigenschappen of emoties van zichzelf tracht te ontkennen, verbergen of verdringen door deze toe te schrijven aan iets of iemand anders.

De klassieke opvatting en uitleg van projectie is dat het een afweermechanisme is tegen negatieve emoties. Projectie neemt nervositeit weg over zaken die wij in onszelf niet graag erkennen, en worden aan andere mensen toegeschreven.

Komt dat jou bekend voor, Bast?Voldane groetjes,
Brigitte.
PS: Wij hebben onlangs op kantoor ook scrabble gespeeld en we zijn gestopt omdat we woorden hebben gehad!


  | 333× gelezen

Vraag: Hoeveel km kan ik nog rijden als het reservelampje brandt?

Hoi Brigitte

Een vraagje: hoe ver kan ik nog rijden als het reservelampje van mijn auto brandt?


Groetjes,
Vroemie


Ha die Vroemie

Toepasselijke schuilnaam heb je daar.

Hoe ver je nog kan rijden hangt van enkele dingen af.

Je moet de inhoud van de brandstoftank van je auto kennen, iets wat in alle specificaties of gebruiksaanwijzingen van auto's is te vinden. De volgende keer dat het reservelampje aangaat, moet je direct gaan tanken. Dus niet eerst nog ergens gaan winkelen of weten-wij-veel-wat.

De liters brandstof die je dan hebt getankt, kun je aftrekken van de totale tankinhoud. Wanneer je deze waarde deelt door het gemiddelde verbruik van je auto, het aantal kilometers wat je gemiddeld dagelijks rijdt, de actieradius gedeeld door de breedte van je voorste banden vermenigvuldigd met het aantal personen wat er in de auto zit (rekensommetje is niet zo moeilijk als je niet lomp bent) weet je nogal nauwkeuring hoeveel kilometers je nog kunt rijden.

Let wel: huisdieren hebben voor deze berekening 1/5 menswaarde. Honden boven de 12 kilo hebben 1/4 menswaarde. Katten en goudvissen slechts 1/18. Varanen, tijgers en valkparkieten hoeven niet geteld te worden, tenzij ze in een kooi zitten, dan reken je op 5 kilo.

Je berekent natuurlijk zelf welk percentage dit van jouw gewicht heeft.
Houd ook rekening met de weersomstandigheden: regen en sneeuw maken je auto 0,32% zwaarder. Daardoor verbruik je meer brandstof. Heb je voor de rit zwaar getafeld, zit je partner bij je en stamp je regelmatig onnodig op je rem, dan moet je al 7,4 km van de actieradius aftrekken. Als je de gewoonte hebt om op de motor af te remmen, dan mag je rekenen op 3 kilometer per keer dat je afremt.

Wanneer je je autoradio op Q-music hebt afgestemd ga je lichtelijk meezwalpen met de muziek, iets wat nefast is voor het brandstofverbruik. Tel zeker 0.5 km per keer dat je op de maat van de muziek aan je stuur snokt.

In de maanden februari, mei, augustus en oktober is de samenstelling van benzine anders dan in de andere maanden. Voor diesel is dat tijdens de maanden mei en september. De viscositeit is bepalend voor het bereik maar dat hangt dan weer af van welk merk auto je hebt.

Bij druk verkeer is er ofwel meer weerstand (bij veel tegenliggers) of net veel "zog" (de windzak achter je voorligger) wat respectievelijk je actieradius negatief of positief beïnvloedt.
Het weetje dat er altijd nog vijf liter beschikbaar is als je indicator op knalrood gaat, is een fabeltje. Wanneer de wijzer op nul staat is je tank echt compleet leeg.
Het beste is dat je gewoon tijdig gaat tanken.

Hopend jou van dienst te zijn geweest,
Brigitte.


  | 400× gelezen

Vraag: Mondmaskers enzo, hoe zit het nu eigenlijk?

Hallo Brigitte

Ik weet het niet meer, versoepelingen, maar dat toch weer niet, mondmaskers, knuffelcontacten, met vier, acht, tien, zesendertig of twaalfenzeventig op café, ... hoe zit het nu eigenlijk?

groetjes,
Dennis Overbaks


Hoi Dennis!

Het is betrekkelijk simpel: mondmasker is vanaf morgen verplicht voor de sterrenbeelden Maagd en Kreeft en voor alle Volvo-rijders, maar niet als ze grijze sokken dragen.
Het geldt ook alleen van 18.00 uur tot 23.00 uur, mits je een Audi rijdt met *17 of 17* op de nummerplaat.
Als je op een oneven huisnummer woont, krijg je een gratis mondmasker, tenzij je in een koophuis woont, of als je in Hasselt, Keerbergen, Haaltert, Eeklo, Walcourt of Betrix woont, maar niet als je in Sint-Truiden woont.

Als de muur van je huis geel is, mag je niet naar buiten, tenzij het huis aan de rechterkant van de straat staat, maar dit geldt niet als er een parkeerplaats is. Als er meerdere parkeerplaatsen zijn, is de regeling helemaal niet van toepassing, tenzij er ook een parkeerplaats is voor mindervaliden.

Op weekdagen mogen vrouwen enkel het huis verlaten als ze getrouwd zijn, maar niet als ze kinderen hebben, tenzij er minstens twee kinderen van hetzelfde geslacht zijn, bij wie het leeftijdsverschil niet groter is dan twee jaar. Deze regel is niet van toepassing op kinderen tussen 5 en 12 jaar.

Zo is de situatie nu.
Hou de media in de gaten voor eventuele aanpassingen de komende dagen, zodat je door al die verschillende regels, verboden en bevelen niet in de war raakt.

PS: Bovenstaande regels gelden alleen voor 20- tot 60-jarigen, mits ze tussen de 1m60 en 1m75 zijn, anders is precies het tegenovergestelde waar, tenzij ze kaal zijn.

Hopend jou van dienst te zijn geweest,
Brigitte.


  | 554× gelezen

: Goedemorgen,

Iemand die een wasmachine kan repareren?
Groet,
Harmen Saison


Dat noemt men een hersteller.

Steeds tot uw dienst,
Brigitte.


  | 864× gelezen

Vestigingswet en een mans zaak

Hoi Brigitte

Wat is de vestigingswet? Ik wou thuis in de garage van mijn vader een een mans zaak beginnen, namenlijk fiets hersteller. Ik vond dat ik dat goed kon en ik kan nooit genoeg geld hebben dus.
Maar ik ben moeten stoppen omdat ik niet in orden was met de vestigingswet of zoiets weet ik veel. Hoe kan dit? Als ik thuis iets doe ben ik toch al gevestigt? Ik woon daar al mijn hele leven!
Ik laat trouwens mijn vader het werk doen want ik moet zelf overdag in een fabriek werken en ik ben ploegbaas dus heel belangrijk en daar laat ik ook de werkjes door andere doen dus.
Zou iemand mij veraden hebben?

Groetes
Emmair, HAls je jezelf nu eens zou concentreren op je taak als ploegbaas? Wij nemen aan dat je daarmee voldoende verdient. Tevreden zijn is ook een mooie eigenschap. Je kent ook duidelijk helemaal niks van de wetgeving rond het opzetten van een eigen zaak.

Of iemand je verraden heeft, je suggereert het zelf dus iets zegt ons dat je dat als plausibel ziet. We hopen het, eerlijk gezegd. Eigen schuld, bazenvriendje!

Trek uw plan!
Brigitte.
PS: Doe Lambert de groeten


  | 785× gelezen

Vraag: Brieven aan Brigitte

Hallo Brigitte

Ik zit met een vraag die ik hier graag wil voorleggen, maar er is me verteld dat hier gewoon lacherig wordt omgegaan met de brieven die mensen insturen. Wat is daarvan waar? Ik zit echt met een prangende vraag maar voordat ik deze wereldkundig maak wil ik graag weten hoe ermee omgegaan wordt.
Groet,
"pantertje"


Ha die pantertje.

Pantertje, pampertje. Wij behandelen elke inzending, serieus!

Omdat je je eigenlijke vraag niet hebt meegegeven, hebben we met ons team een pronostiek gedaan rond waarover je brief zal gaan. We zijn benieuwd!

Hunkerend,
Brigitte.


  | 962× gelezen
MAIL BRIGITTE | BEANTWOORD EEN BRIEF! | ONTKRACHTER

Ga naar pagina | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7
Respect!
Is anybody out there? 
Op een goeie slechte site ben je hopelijk nooit alleen:
Symptoma.it
Aantal personen offline: 9094673**
Muziek 
*Maar waarschijnlijk niet | **Dit aantal is allicht niet juist | THS | CNTCT | TOP |  Materiaal: 2001 - 2021 | www.dwarsbalk.be werd gemaakt door Jack Matthew Tyson en Walbrik Allochtre